Chiar dacă am intrat în sezonul rece, cât vremea o permite vom lucra la infrastructură. Pentru că trotuarele din multe zone ale oraşului constituie o serioasă problemă am finalizat de curând două licitaţii, în urma cărora avem două contracte cu două firme diferite care se ocupă de repararea şi întreţinerea trotuarelor, una în zona de sud a oraşului, iar cealaltă în cea de nord. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că, timp de patru ani, cât durează contractele vom avea două firme care se vor ocupa doar de reparaţii trotuare, concomitent, în zone diferite ale oraşului. Se va putea lucra şi pe vreme mai puţin prielnică, pentru că în multe zone trotuarele se vor face prin îmbinarea de pavele. În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, de curând am finalizat b-dul Pestalozzi, continuăm cu Calea Aradului, în curând şi pe Calea Şagului pe tronsonul str. Ana Ipătescu până la pod, acestea fiind lucrări care se desfăşoară pe timp de noapte, pentru că, datorită faptului că Timişoara nu are centură, nu se poate închide circulaţia pe timp de ziuă pe aceste tronsoane importante. Avem promisiuni de la ministrul transporturilor că în această toamnă se vor relua lucrările la tronsonul de centură Nord - Est. Am reuşit o performanţă unică în ultimii ani, aceea de a aduce la Timişoara, de câteva ori în ultimele luni, pe ministrul transporturilor şi să-l convingem de importanţa pe care o are infrastructura din zona aceasta de ţară, pentru România. Am obţinut promisiunea fermă de la ministrul transporturilor că Guvernul va finanţa până la finalizare acest tronson, în caz că Guvernul Japoniei îşi va retrage finanţarea. Pentru tronsonul Nord – Vest – Sud, care este o investiţie de circa 50 de milioane de euro, finanţarea se va face prin fonduri structurale şi prin contribuţie locală.
Primar
Gheorghe CIUHANDU
Sursa: primariatm.ro
Lucrări la infrastructură in Timisoara
Etichete: stiri
Licitaţie publică deschisă pentru Cazarma "U" - 31 ianuarie 2008
Licitaţia publică deschisă, cu strigare, în vederea vânzării imobilului din Timişoara, str. General Grigorescu nr. 2, cunoscut sub numele de Cazarma "U" sau Cazarma "Viena", conform documentaţiei de licitaţie aprobate în baza HCL nr. 246/31.07.2007 şi HCL nr. 360/30.10.2007, va avea loc în data de 31 ianuarie 2008, la ora 11.00, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara. Documentele licitaţiei vor fi puse la dispoziţia celor interesaţi contra sumei de 10 RON, la Biroul Licitaţii Contracte - Primăria Municipiului Timişoara, camera 229 - până în data de 30 ianuarie 2008.
primariatm.ro
Etichete: stiri
Raport privind lucrări de întreţienere şi reparaţii străzi
LUCRĂRI DE ÎNTREŢINERE ŞI INVESTIŢII
ÎNTREŢINERE STRĂZI MODERNIZATE: Str. Mureş, Str. Darwin, Str. Mehadia, Str. Noica, Str. Orion
ÎNTREŢINERE STRĂZI DE PĂMÂNT: Str. I.L. Bănăţeanul, Str. Ion Cristoreanu
ÎNTREŢINERE URGENŢE: Calea Torontalului, Str. Bucovinei, Str. Scărişoara
ÎNTREŢINERE TROTUARE: Str. Oglinzilor, Spl. Tudor Vladimirescu
LUCRĂRI DE INVESTIŢII
LUCRĂRI DE REPARAŢII CAPITALE - ZONA ARADULUI - Str. Răsăritului
LUCRĂRI DE REPARAŢII CAPITALE - ZONA I.I. DE LA BRAD - Str. Silistra
MODERNIZARE BLV. L. REBREANU - Exec. trotuare + carosabil + accese auto
AMENAJARE STR. HERCULANE - Execuţie accese auto
AMENAJARE STR. GLORIEI - Execuţie infrastructură drum + trotuare
AMENAJARE P-ŢA HUNEDOARA - Montare borduri + montat pavaj trotuar
AMENAJARE STR. N. COPERNIC - Execuţie infrastructură drum
AMENAJARE STR. TRIFOIULUI - Execuţie infrastructură drum
AMENAJARE STR. ARMONIEI - Execuţie infrastructură + suprastructură drum
Şef Serviciu Drumuri şi Poduri,
Ioan GANCIOV , primariatm.ro
Etichete: stiri
Despre Judetul Timis
Judeţul Timiş este situat în vestul ţării, în regiunea istorică Banat. Timişul este cel mai mare judeţ al României. Numele provenind de la râul Timiş.
În anul 2002 (când a avut loc ultimul recensământ) în judeţul Timiş existau un număr de 677.926 locuitori din care 565.639 români, 50.556 maghiari, 16.084 romi, 14.174 germani.
Rezervatii naturale si arii protejate in Judetul Timis:
* Arboretumul Bazos
* Lacul Surduc
* Locul Fosifer Radmanesti
* Lunca Poganisului, Tormac si Sacosul Turcesc
* Mlastinile Murani
* Mlastinele Satchinez
* Movila Sisitak, Simpetru Mare
* Parcul Banloc
* Parcul Botanic Timisoara
* Parcul Botanic Beba Veche
* Parcul Natural Lunca Muresului - contine 4 rezervatii naturale: Pãdurea Cenad, Insula Mare Cenad, Insulele Igris si Prundul Mare. Situat in aval de municipiul Arad rezervatia se intinde pe doua judete
* Pajistea cu Narcise Batesti, Faget
* Padurea Bistra, Ghiroda
* Padurea Dumbrava, Buzias
* Padurea Parc Buzias, Buzias
* Saraturile Dinias, Peciu Nou
Etichete: despre Timis
Site lucrari de infrastructura rutiera
Va semnalez existenta site-ului infrastructura.haos.ro. Site-ul se ocupa cu adunarea de informatii despre proiectele de infrastructura rutiera din Romania. Printre proiectele de interes, pe langa cele ale autostrazii transilvania, autostrada soarelui apre si Coridotul IV, care va trece aproape de Timisoara, precum si Centura Timisoarei si drumul ce ar trebui sa lege Timisoara de Lugoj.
Etichete: anunturi
Institutii Publice in Timisoara
Primaria Timisoara
Adresa:
Bd. C.D. Loga, nr. 1, cod postal 300030
Telefon:
0256-408300
0256-408309
Fax:
0256-490635
0256-493019
Call-Center:
969
Consiliul Judetean Timis
Timisoara, Bd. Revolutiei din 1989 nr.17, judetul Timis,
Tel:406300, 406400, 406500
Fax:406306, 406675
E-mail: cjt@cjtimis.ro
Casa Judeteana de Pensii Timis
Adresa: Timisoara
str. Andrei Şaguna, bloc U6, cod 300104
Fax:0256-308082
Casa de Asigurari de Sanatate Timis
Adresa: Str. Corbului , Nr. 4
Telefon: 0256/201772; 0256/294484
Fax: 0256/293524
Etichete: linkuri
Proiect Timisoara - Portland
Joi 15 noiembrie ora 13:00 va avea loc o sedinta la Primaria Timisoara, prezidata de dl. Primar Ciuhandu, cu participarea unor departamente ale Primariei, consilieri locali, organizatii publice si scoli din Timisoara. Scopul intilnirii este stabilirea de coordonatori pentru cele 3 actiuni ce pot fi startate imediat: participarea cu opere de arta la Festivalul Rozelor Portland 2008, actiuni voluntare de intretine a Parcului Trandafirilor Timisoara si crearea unui cadru de dialog intre Portland si Timisoara, in special pentru elevi si studenti.
In pregatirea acestei sedinte au avut loc in ultima saptamina o serie de contacte preliminare, care au dus la rezultate foarte incurajatoare:
- Portland Rose Festival Association, dna Marilyn Clint, Associate Executive Director / Public Relations.
- Ziarul Romanian Times din Portland
- Mr. Bob Strader, Prime Minister Royal Rosarians, Portland
- Ms. Jan Pollock, Past Portland Rose Society President
- Mr. Bob Stillson, Portland City Parks
- Departamentul Mediu Urban Primaria Timisoara, Director Ciupa si dna. Burtic
- Dl.Nicu Vlad, Consiliul Seniorilor
- Conducerea Liceului de Informatica Grigore Moisil
- Conducerea Liceului de Arta
Din partea Portland Rose Festival Association s-a primit o scrisoare de sprijin a proiectului (http://www.geocities.com/CitiesOfRoses/Romanian/RArtRoseFestAss.htm)
Tin sa remarc existenta a 53 de scoli din Portland si imprejurimi care sunt dispuse sa intretina relatii de corespondenta cu elevi din alte parti ale lumii. Aceste scoli vor fi contactate cind va exista la nivel de Timisoara o clarificare a obiectivelor si participantilor.
Dorel Jurcovan
Primar,
Gheorghe CIUHANDU
Etichete: stiri
CAMPIONUL EŞECURILOR
Un septuagenar bănăţean încearcă de 50 de ani să obţină permisul de şofer. A făcut, în armată, şcoala de şoferi şi şi-a cumpărat o Dacia 1100 pe care să o conducă după ce ia carnetul. De atunci, tot dă şi pică examenul de conducător auto, dar spune că nu renunţă, chiar dacă a ajuns la o vârstă venerabilă.
Sursa: www.banateanul.ro
Etichete: stiri
PIAŢA FANTOMĂ
Bazarul desfiinţat din Piaţa "Mihai Viteazul" a fost modernizat şi a devenit o nouă piaţă de legume şi fructe. Investiţia municipalităţii, prin subordonata societate "Târguri, Oboare şi PIeţe", nu a fost deloc ieftină. Pe pavaje, copertine şi mese noi au fost cheltuite 4,5 miliarde de lei vechi. Problema este că, la două săptămâni de la deschidere, investiţia pare inutilă. Un singur comerciant a venit aici cu produse, în timp ce cumpărătorii lipsesc cu desăvârşire.
Investiţie nefolosită
Noul spaţiu de comerţ din "Mihai Viteazul" are 180 de mese disponibile. Foarte multe dintre ele portocalii, ceea ce este interpretat politic de unii arădeni. "Păi dacă a făcut-o Falcă (primarul democrat Gheorghe Falcă - n.r.), normal că e portocalie. Doar a fost deschisă în plină campanie electorală", spune un pensionar care trecea prin piaţă. Problema este că, portocalii sau nu, mesele stau nefolosite. Un singur comerciant s-a aşezat cu marfă acolo în cele două săptămâni de la deschidere. "Este o piaţă foarte modernă, nu înţeleg de ce nu vin să vândă aici. Noi le-am creat toate condiţiile şi îi aşteptăm", spune nelămurită directoarea SC TOP, Daniela Sabău.
Preferă în mizerie
Conducerea SC TOP mizează că o parte dintre comercianţii din celelalte două spaţii de vânzare, din jurul halei agroalimentare, vor migra aici. Asta pentru că vechiile locaţii nu au fost modernizate de decenii şi arată jalnic, cu mese din beton, ca în pieţele rurale. Vânzătorii de aici spun însă că mizeria nu-i deranjează, atâta vreme cât clientela vine. "Nu avem de ce să ne mutăm locul. Au făcut o prostie că au mai construit o piaţă de legume, când aici mai există două. Ar fi trebuit să facă tot bazar, aşa cum era înainte, şi toată lumea era mulţumită", spune Virgil Gorovan, comerciant.
Se vrea concurenţă
Dacă vânzătorii din spaţiile nemodernizate refuză să se mute la condiţii mai bune, administratorul pieţei face eforturi să atragă comercianţi noi. "Acum avem 380 de locuri în toată piaţa, ceea ce e bine, pentru că o concurenţă mai mare între vânzătorii de legume şi fruncte va determina scăderea preţurilor. Cert este că la bazar nu ne vom întoarce", spune Daniela Sabău.
Pentru noii comercianţi, abonamentul lunar pentru o masă este de 110 lei, în timp ce taxa zilnică pentru cei care nu vor abonament este de 11 lei. Până acum, însă, comercianţii nu s-au înghesuit să-şi rezerve locuri.
Click pentru a mari
Investiţia de 4,5 miliarde lei vechi este nefolosită
Foto: Marian Buga (c), BĂNĂŢEANUL
PROIECT DESFIINŢAT DE PIEŢARI. Acum doi ani, Primăria intenţiona să demoleze Piaţa "Mihai Viteazul", pentru a construi pe locul ei un complex comercial de 16 milioane de euro. Pe suprafaţa de 10.000 de metri pătraţi existentă urma să fie ridicat un cmplex din sticlă şi metal cu două nivele şi o parcare subterană de 750 de locuri. La parterul complexului ar fi funcţionat piaţa agroalimentară, iar la etaje ar fi existat magazine, cinema şi un centru de distracţii. Complexul nu prevedea şi bazar, astfel că micii comercianţi care ocupau bazarul au protestat în stradă de nenumărate ori, spunând că nu vor mai avea unde să-şi vândă mărfurile în oraş. Comercianţii au dat în judecată Primăria, iar cum procesul ameninţa să se întindă ani de zile, proiectul a fost blocat şi, în cele din urmă, abandonat. Totuşi, bazarul a fost desfinţat, pentru a se face loc unui nou spaţiu pentru legume şi fructe.
Sursa: www.banateanul.ro
Etichete: stiri
ŢIGANIADĂ PENTRU FRANŢUJI
| |||||||||||
| |||||||||||
| |||||||||||
| |||||||||||
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Etichete: stiri